Omet les ordres de franja
Passa al contingut principal
Inicia
Inici > Recursos > ORCID, Identificador personal de l'investigador

ORCID, Identificador personal de l'investigador

​​
 
A la Resolució ​del Conseller de Salut, Resolució, de 23 de març de 2015, de recomanació sobre la normalització del nom i la filiació dels autors en la publicació de documents científics, es recomana que cada investigador disposi d’un número Open Researcher and Contributor ID (ORCID), acceptat a nivell internacional, com a identificador únic i permanent, que evita errors i duplicitats en els noms dels autors, i que facilita la identificació de la seva publicació científica.

L'ORCID (Open Researcher and Contribution ID) permet enllaçar amb altres perfils personals (Researcher ID, Scopus ID, My Citations Google Scholar, etc.).

Els avantatges de disposar d'aquests identificadors són:

  • -  Evitar l'ambigüitat dels noms personals
  • -  Facilitar la informació i garanteix la recuperació més completa de la producció científica atribuïble a un autor
  • -  Facilitar la tasca de presentar documentació per les convocatòries i ajuts.
  • -  Requisit per publicar a les editorials més importants.
  • -  Requisit per dipositar a Scientia: dipòsit d’informació digital del Departament de Salut.


  Altres perfils professionals / identificadors

​​
Logo Publons

Publons

Servei web gratuït que permet als investigadors facin seguiment, verificació i mostra de la revisió per parells i l'edició de publicacions científiques. Ofereix un identificador d'autor: Web of Science Researcher ID, gestionar i visibilitzar, a través d'un perfil personal, les revisions científiques, així com la descàrrega d'un informe que resumeix el nostre impacte com a investigador, editor i revisor per parells.

 

Scopus Author ID

Identificador personal de Scopus, creat automàticament si teniu publicacions recollides en aquestea base de dades. Permet unificar la publicació dels autors sota una sola signatura. Permet cerca, anàlisi i mètrica de cites.

 

My Citations Google Scholar

Perfil personal de Google Scholar/Acadèmic. Per crear-lo cal donar-se d'alta a My citations/Mis citas i crear el vostre Profile/Perfil (important: només apareixen els perfils dels autors que s'han donat d'alta). Permet mètrica de cites.​​​