Omet les ordres de franja
Passa al contingut principal
Inicia
Inici > Recursos > Scientia: Dipòsit d'Informació Digital del Departament de Salut

Scientia: Dipòsit d'Informació Digital del Departament de SalutEl repositori institucional Scientia, Dipòsit d’Informació Digital del Departament de Salut, és la plataforma digital d’accés obert a la literatura científica produïda pels professionals, personal investigador i docents que presten serveis en les entitats i centres que conformen el sistema sanitari públic de Catalunya.

Objectius

Els objectius de Scientia són:

 • Crear i compartir coneixement.

 • Recollir i preservar la producció científica i tècnica de les entitats i centres que conformen el sistema sanitari públic de Catalunya.

 • Maximitzar la visibilitat i l’impacte de la producció científica, tècnica i institucional de les entitats i centres del sistema sanitari públic envers la societat.

 • Incrementar el valor del servei públic de la institució.

 • Disposar d’un indicador tangible de qualitat (elaboració de les memòries científiques).

 • Transmetre el coneixement entre el personal.

 • Fomentar la creació de publicacions electròniques.

 Continguts

Els continguts dipositats a Scientia estan organitzats en comunitats i col·leccions d'acord a l'origen, tipologia i objecte dels documents:

 1. Articles científics
 2. Monografies
 3. Revistes
 4. Estudis i informes tècnics
 5. Guies de pràctica clínica
 6. Documents de recomanacions i protocols
 7. Presentacions a jornades i congressos
 8. Material de divulgació

La recuperació dels documents es pot realitzar a través de la cerca i/o de la navegació.

La cerca recupera els documents que contenen les paraules claus que l'usuari ha emprat per a interrogar el sistema. I la navegació permet accedir a les col·leccions de les diferents entitats participants o als índexs alfabètics de títols, autors i matèries del conjunt de documents dipositats a Scientia o de cadascuna de les col·leccions.

Procés de dipòsit de documents  

El dipòsit de continguts a Scientia, Dipòsit d'Informació Digital del Departament de Salut, està subjecte a la subscripció, amb caràcter previ, del corresponent acord de participació o conveni de col·laboració entre l'òrgan competent del Departament de Salut i l'entitat o centre del sistema sanitari públic de Catalunya.

Si sou una entitat o un centre que forma part del sistema sanitari públic de Catalunya i voleu dipositar la documentació que produïu a Scientia, contacteu amb la Biblioteca de Ciències de la Salut de Catalunya per correu electrònic, scientia.salut@gencat.cat.

En el cas que vulgueu dipositar algun document i la vostra institució participa a Scientia, us podeu adreçar a la persona responsable de Scientia de la vostra institució. Per consultar les institucions participants i el seu contacte ho podeu fer des de la pàgina principal de Scientia entrant a la institució participant que us interessi.